Работилница „Прошката“ – х-л Ата, Вършец, april 2018

От работилницата: общо, пулсиращо цяло

Току що приключихме три дневното приключение на тема прошката. Разтърсващо силен, преживелищен, през тялото и клетките процес. Водихме работилницата за пореден път с Дора Пранагаджийска – в плътен синхрон, с допълващи се мъжка и женска енергия и наситено присъствие. Добър спа хотел, да… Но, това което прави работилниците ни уникални, са хората, които идват на тях. Хора съзнателно работещи по себе си в лична и групова психотерапия, като уъркшопът се явява „черешката на тортата“, връхната точка в стратегически преобразуващия и хармонизиращ психотерапевтичен процес. Умишлено не рекламираме и не търсим финансова масовка, а качествено трансформиращ процес, изискващ сърдечна смелост, акордираща с любовта. Благодаря на всички искрено!


Ето какво мислят някои от участниците за работилница „Прошката“:

Благодаря ви, Доре, Орли! Благодаря ви от сърце за възможността да бъда част от тази енергия. Да бъда сред толкова много Истински Хора , толкова много Голи Души и Топли Сърца. Благодаря ви, че ми помагате да търся себе си, че ми помагате да бъда силна в слабостта си. Емоцията за мен беше несравнима. Доре, Благодаря ти, че имах щастиета да усетя любовта ти, че ме зареди с чистата женска сила и увереност! Орли, Благодаря ти! Благодаря на Господ, че имам щастието да си част от живота ми! Обичайте все толкова силно! Бъдете!

От този семинар си дадох сметка колко е важно да обичаме себе си и че ключът за всичко е в нас самите. Беше ми много полезно да работя върху искането на прошка. Понякога се затруднявам в това. Беше интересно да се поставя на мястото на друг човек, който осъждам по някакъв начин и да се опитам да видя и неговата гледна точка.

До последно се чудех дали да се запиша на семинара, защото смятах, че нямам проблем с прошката, пък и ме беше страх, дали ще издържа толкова интензивна работа. В процеса разбрах, че основният ми проблем е, че не мога да простя на себе си. Беше много силно преживяване за мен! Благодаря ви, Орлин и Дора! Обичам ви!

Орлин, Дора, сърдечно благодаря за преживяването! Най-разтърсващото за мен преживяване е срещата с вътрешното дете. Дълго търсих думи, с които да поискам прошка от самата себе си. Изключителна емоция, в която се докоснах до малкото слабо момиченце, което съм затрупала дълбоко. Осъзнах, че родителите ми не са виновни, а толкова щедро ги обвинявах в началото на уъркшопа. Те са същите малки деца и толкова могат. Силата и намерението за промяна са вътре в мен, а не във всички останали. Благодаря! Обичам ви!

Благодаря за цялото преживяване и безрезервна любов! През тези три дни осъзнах, че най-важната прошка, която трябва да искаме е от самите нас, от малките деца, които живеят вътре в нас. Тук си позволих да бъда слаб и смирен. Благодаря ви, че сте проводници на любовта и ни я предавате. Учите ни да посеем семето й в нас и нашия живот. Благодаря ви!

Докосна ме! Докосна сърцето ми, ума ми, докосна ме!!! Интелигентната среда, освободеността… Отпуснах се, стегнах се, свих се, отпуснах се! Благодаря на всички и на вас!

Орлин и Дора! Взех си много и нещо не успях J. Пак ще дойда! Плаках доста – за другите, за себе си… Беше пречистващо! Усетих, че съм силна, но не защото трябва, а силна каквато съм. И за първи път слаба! Ще се уча да съм слаба! Хареса ми! Благодаря!

Благодаря! Беше много силно, а водещите се раздаваха с цялото си сърце. Беше ми едновременно трудно, вълнуваща и вдъхновяващо. Срещнах свои непознати страни, както и доста познати, които обаче видях в нова светлина. Чувствам се пълна, малко объркана, но много доволна от себе си!

Благодаря ви, Орлин и Дора! Благодаря на мъжа ми, че попаднах тук в тази група и да бъда част от това събитие. Прекрасно изливане отвътре, поглед отвън-навътре и отвътре –навън. Осъзнах колко много обичам хората и колко много искам да живея сред тях. Да се науча да прощавам на себе си, вече си го позволявам, да се науча да прощавам на родителите и на мъжа си – голямо предизвикателство и искам да работя в тази посока. Искам да съм с вас J. Благодаря ви, хора!

Благодаря ви, Орлин и Дора! Благодаря на съдбата, че ме срещна с вас! Оставям частица от своята енергия, която три дни беше се сляла с енергията на другите. Беше зареждащо, беше силно, беше вълнуващо! Беше вулкан от емоции. Бог да ви пази! Пътищата ни отново ще се срещнат! Обичам ви!

През тези три дни си позволих да изпитам многото болка, която винаги съм носела. Надявам се любовта, която ни дадохте да я пренеса в себе си. Благодаря ви, Дора и Орлин!

Благодаря ви за този прекрасен семинар! Благодаря ви за емоциите, чувствата и мислите, които успяхте да провокирате, извадите и лекувате. Благодаря за любовта, с която свършихте това и трансформирате част от мен по чудесен нов начин. Всеки има нужда от подкрепа и лечение, осмисляне и осъзнаване на травмите, които ни правят по-добри, по-търсещи, по-знаещи, по-можещи. Благодаря! Бъдете благословени!

Изключителната симбиоза помежду ви ме докара до състояние да ровя много надълбоко в себе си. Докоснахте струни, които издаваха силни звуци. Получи ви се не на 100, а на 1 000 процента. В очакване съм на следващото цунами, което ще предизвикате!

Чувствам се прекрасно! Преоткрих ПРОШКАТА като Благословение. Чувствам се преоткрита и обичаща себе си все повече и повече. Благодаря ви от сърце и душа J!

Разтърсващо и емоционално! Обърнахте душата ми с хастара навън. Благодаря за енергията и любовта и затова че ни помагате да видим това, което е скрито в нас пласт след пласт. Всеки път бъркате все по-дълбоко. Благодаря, че сте ни Учители и най-вече Приятели!

Дора и Орли, имате невероятна енергия като водещи. Получава ви се много естествено, като детска игра и в същото време е заземено от огромния ви професионализъм. Благодаря ви за забавлението, сополите, подкрепата и любовта! Обичам ви! P.S. И се стегнете малко J!

Не предполагах, че ще бъде толкова натоварващо физически. Не мислех, че отново ще рева толкова много. Явно външното усещане за себе си не е равно на това, което е вътре. Мислех, че само „ще премета” вътрешния си двор, но много чистих. Олекна ми. Доволна съм. И съм щастлива, че срещах директно вътрешното си дете. Благодаря ви!

Благодаря на Дора и Орлин, както и на всички участници в изживяването. Усетих вината към себе си, срама да погледна малкото дете в мен, заради всичкото пренебрежение и жестокост, които съм му причинила. Усетих и силата, мъдростта и безусловната обич от страна на това малко човече към мен – всъщност към малкото Его-смешниче. Повечето неща не мога да изразя с думи. Благодаря за обмена!

Благодаря ви, мили хора за преживяването! Благодаря за възможността да съм сред толкова много душевно богати хора, които със своята цветност и различност обогатиха душата ми! И макар да се чувствам изцедена в момента, знам, че това преживяване ще ми помогне в лекуването на травмите ми! Благодаря ви от сърце!

Вашият коментар