Йога нидра 2

 • Йога нидра 1: Прохождане в свободата

  Дишане бхастрика 69 мин: нивата на съзнателността ти – животно на силата, паметта на предците, дивакът в теб, социалният човек, ангелът; От зависимост към свобода; Детенцето, което се учи да ходи – прохождане в свободата; Сливане на всички съзнателни нива; Автентична спонтанност и дисципкина като двете страни на едно цяло; Ом Намаха Шивая – разрушаване на старото, за да се роди новото; Молитва: само Божията Любов е Любов;
  Забележка – прави дихателната сесия единствено ако имаш богат опит с холотропно/ребъртинг/ йога дишания и практиката им с психотерапевт.

 • Йога Нидра 2: Лигльото и самотникът – здрави граници и любяща прегръдка (43 мин.)

  Поставяне на здрави граници на“лигльото“, поддържащ старите маладаптивни модели. Тогава се появява онова самотно, необичано, непрегърнато детенце извътре – прегръдка, смирено любящо приемане. Самостойна цялостност.

 • Йога Нидра 3: Любомъдра свобода (45 мин.)

  Дишане: 18 мин.; Възнамеряване на свободата; От зависимо мислене, чувстване и поведение, към свобода; Процесът по справяне със зависимостта – превръщане в свобода; Притихване, смиряване на ума – метакогнитивният зрител в широкото, свободно пространство на ума; Негативно обуславяне на зависимия навик – аналогия между пустия зависим живот и метафора кактус в пустиня и жаден пътник, набождащ се и пиещ от отровния кактус, приемайки собствената си кръв и отрова за чиста вода; Аналогия в метафора – зависим живот и паразитна гъба върху дървото на живота ти; заблуждаващите лъжи на зависимия навик в автоматизираните когниции; Смирена, любомъдра воля!; Свободен, силен живот, наситен с обич, смисъл, призвание, радост; Благодарна молитва; Благословия; Благословен живот!

 • Йога Нидра 6: Ом Траямбакам (72 мин.)

  Медитативно-пълносъзнателно, биоенергийно-пълно йогийско дишане, с водено експлициране на несъзнавани, маладаптивни наличности и спокойното им заливане с любовта на потенциала (33 мин.); След заемане на седнала – медитативна позиция, 108 повторения на Махамритюнджая (траямбакам) мантра, с фокусиран, еднонасочен ум (39 мин.); Нищо в съзнанието – между мислите, над ума, не ум;

 • Йога нидра 8: Естествена промяна (34 мин.)

  Бхастрика пранаяма – динамична медитация, с водене, фокусирано в трансформация на страха в любяща смелост. Кристалната решетка на графита на страха, в тази на диаманта на любящата смелост, Освобождаване на его невротичния контрол, до раждане на смиреното себедоверие, Псалм 91, добрата молитва, оранжевите лъчи от „заветът на цветните лъчи“ на Беинса Дуно (27 мин.); Преобразуване на адреналина до допамин, окситоцин, ендорфини и енкефалини; Вълната на себедоверието, в програмата за смелост, инсталирана в подсъзнанието ти;

 • Йога нидра 9: Спонтанна автентичност (35 мин.)

  Релаксация в радостта; Милтън Ериксън – ово водене в лечебния транс; Свободата да обичаш – медитативно присъствие; Пълното отдаване. Разтапяне и изчезване на тялото – пратяхара, оттегляне на сетивата; Проводник на потока на духа; Преклонение на главата към сърцето – безусловна любов; Сърдечната Исусова молитва; Изплуване и преобразуване на нужното – филмът на живота в паметовите ти модели; Синхронична неслучайност – съзнателно възнамеряване; Трансформиращо въздигане на земното и конкретизиращо спускане на божественото; Тревожността – гориво за любовта; Спонтанна автентичност. Идентификация с тишината. Свят на ангели – прогресираща съзнателност; Непринудена молитва; Облекчение; Благодарността, раждаща се от смирението, през което протича Небето; Провеждане на любомъдрата сила в ежедневния живот;

 • Йога нидра 11: Творчеството, което иска да ражда (22 мин.)

  Биоенергийно, до фино медитативно, кайваля дишане; Да прегърнеш липсата, за да си готов за пълнотата на любовта; Молитва, насочена към трансформиране на усещането за загуба; Стапяне на главата в сърдечното, детско чувство, носещо пълнотата на радостта; Господи, помилуй мя; Царството Божие в теб; Ученик в земното училище – въплътяване на космическата етика и естетика в живота ми; Земната и Божествената Любов – единство; Перото на вдъхновението, режисиращо спектакъла на живота ти – от сърце и душа живот; Да бъде волята Ти, Боже, в моя живот!; Нека моят глас бъде с теб!

 • Йога нидра 12: Пространство на силата (28 мин.)

  Спускане по пързалката на релаксацията; Вода и огън; Разграждане на затвора от маладаптивни убеждения; Пространство на силата; Вяра – в Себе си, тази сила на самоувереност; Навътре в съня, в живата вътрешна природа на здравето си; Ти – самоувереността; Огъване на времепространството, към творческото пространство на едно сега, в което трансформираш живота си по волята на Духа си; Пренос на флуида на любящата самоувереност в живота си.

 • Йога нидра 13: Преживелищна диалектика (33 мин.)

  Житейска, преживелищна диалектика – от борба, към единство на противоположностите, на мъжко и женско. Отдаване и приемане, плюс и минус в енергийните зони на тялото, съответстващи на когнитивни, афективни, поведенчески и социални динамики, факти, процеси; Спокойна релаксация, състояние без глава, чиста интуиция. Да бъдеш сърце, корем, живот. Медитацията – състояние без глава, свръхсъзнание, отвъд илюзиите; Пускане на контрола дисцилинирано, отвъд дисциплината, в спонтанността на сърдечното себевладеене; Приказната земя на хармоничното спокойствие, дори в бурята на живота; Благодарност; Съзнателен, йогийски сън – разтваряне на фина сензорика. Да „пипнеш“ своята,на ближния и живота си аура, енергия; Емпатийно вчувстване, вживяване в енергията на природата, животните, растенията, космоса, ангелите; Междуполова динамика, водеща към целостта ти; Анима и анимус. Женствена, блага, чувствителна душа (анима) отвътре, силен социален мъж. Мъжествен, силен анимус (дух) отвътре, женствена, чаровна, привличаща, обичаща социална жена. Естественост отвъд условностите; Живот от сърце, от душа, от дух – протичане на великата река на Живота през живота ти;

 • Йога нидра 14: Сверяване на часовника на живота ти (39 мин.)

  Коремно дишане – спокойна сигурност; Пълно йогийско, биоенергийно дишане; Релаксация, разтапяща маймуната на ума; Приятно отпускане в съня съзнателно – разширение на границата; Спокойно сърце, акордирано с пулса на майката природа; Това специално място, към което те зове душата ти, там в това пълно доверие; Свръхсъзнание и подсъзнание, горна и долна земя. Слизане на любомъдрата виделина в подсъзнанието. Канализиране на „чудовищата“ на страховете до мотивираща сила; От борба, към единство и естествено взаимодействие на противоположностите; Отвъд плюса и минуса, деня и нощта, рая и ада, долу и горе, духовно и материално – светът на Реалността. Живот през Себе си – интуитивно „сверяване на часовника“ на социалния ти живот; Дълбока себеувереност; Свързаност с безкрая в ежедневието. Единство, което води интуицията, възриятието, мисълта, чувството и социалното поведение в живота ти; Смирена благодарност, носеща радост.

 • Йога нидра 15: Бебе (45 мин.)

  Спонтанна йога/ тантра на смеха (7 мин.) – несериозно прегръщане и интегриране на сенчести аспекти, извличащо потенциала им качествено. Където свършва йога, започва тантра. Психично айкидо. Отвъд илюзията за низше и висше, святост и калност – обемане и на двете: цветето на целостта, вкоренено в калта, цъфтящо в любовта; Ти – бебенце, прегърнато от майката на живата природа. Майчината гърда на любовта. Сигурна привързаност, отвъд привързаността, но в любовта; Постоянна връзка с майката природа на ядрено ниво – в бизнеса, в партньорството, във всяка сфера от живота ти; Принадлежност, свързаност – единство с общността на безкрая; Стълба надолу към подсъзнанието ти; Осъзнаване силата на твореца, Ти самият: възнамеряване на усещания и архетипни образи; Синхрониране на социалните цели с любовта, носеща пълнота; Огнището на автентичната самоувереност.

 • Йога нидра 18: Преобразуване (25 мин.)

  Интензивно дишане; Подсъзнание и свръхсъзнание, преминаващи през разширяващото се съзнание; Активиране на лечебните процеси в телесните системи; Загуба на невротичния контрол, приемане на провала, за да се роди истинската сила; Благодаря ти за страха,който ме учи на смирена смелост, Боже!; Ангелът на страха – доверявам се на Учителя и уроците, скрити в страха; Залагане в подсъзнанието на програма по прегръщане на страха и преобразуването му до сила; Парадоксално намерение – само толкова ли? Искам още, защото ми харесва!;

 • Йога нидра 19: Приказка за пеперудата, търсеща любовта (43 мин.)

  Релаксирано доверие в слизането на духа; Симптомите – благодарно приемане – път към Себе си; Дълбоко потъване в лечебен транс; Работа с вътрешния диалог – медитативно пускане на мисловния поток, преминаване; Парасимпатиково активиране и отпускане; Натежаване, потъване и изчезване на тялото; Милтън модел водена трансфрмация, залагане на приемащо, любящо отношение и здрави вярвания; Компресията на неслучайното напрежение/ тревожност, превръщаща въглена на неврозата в диаманта на любящата сила, когато извлечеш тези вложени послания; Отвъд малкото его, в присъствието на духа; Заспиването, което събужда за Себе си; Извадки от завета на цветните лъчи, в лечебно водене; Събуждане в заспиването; Приказка за пеперудата, търсеща любовта; Ресвързване с Бога; Живот по волята на Бога.

 • Йога нидра 20: Доволна ситост (29 мин.)

  В мига, тук и сега, отвъд миналото, което проектира заучените с програми в бъдещето; Възнамеряване/ Санкалпа: позволявам си да се доверя на Живота в Себе си; Дивата гора на вдъхновението, радостта, спокойствието – хармонията; Обърсване прахоляка от мисли и програми от огледалото на ума. Преминаване отвъд, в Себе си; Живо присъствие; Целеполагане и целепостигане; Прегръщане на глада за храна с доволната ситост на любовта; Слънчевият водопад от сърдечна любов, изливаща се в смисленото щастие и здраве; Вълшебно писмо до Вселената; Свързване с разумната Вселена; Хармонично присъствие в живота – наситеност със спокойно доволство. Спонтанен, творчески, естествен живот.