Обичам своята малка Пани – паническа атака

„Здравейте на всички! Въпроса ми е към г-н Баев. А накратко историята ми. На 22 години, щастливо омъжена и с малко дете. Ех, че прекрасен живот! И точно в момента, в който си казах, че имам всичко, дойде тя Пани (паническата атака). Хайде сега по лекари, и накрая психиатър, който разбира се ми връчи рецепта. Купих медикаментите но след прочетеното в интернет не посмях да ги пия. И моя кошмар започна, напълно спрях да се храня, напълно спрях и да спя, не можех, натрапчивите мисли ме убиваха, плашеха ме до болка, всеки ден нов и нови, страшни, и така 30 дена през които аз не бях спала нито ден повече от 2-3 часа и не бях хапвала повече от 1-2 банана. Изнемощяла до краен предел, започнах медикаментите. Много зле първите дни, после взех да влизъм в ритъм. Но не спирах и да чета по темата, и извода, който си направих и мисля, че е най правилния е, че това е състояние на душата. Разбрах, че АД не лекува, но аз развих и депресия и просто нямах нито сили нито съзнанието да се боря сама. Наред с АД сапочнах и психотерапия. Три пъти с първата терапевтка ми бяха достатъчни за да разбера, че не е моя човек. Смених я. Сега втората е много мила, много добра и си личи, че иска да помага на хората, но е млада с малко опит и не знам доколко ще ми бъде полезна. Бих искала да ми препоръчате наистина добър психотерапевт от (еди си къде си, бел. ред.), който да може да се справи с ПР. Не жаля пари, това е живота ми! Искам някой, който да ми помогне да открия себе си, грешките си, и да се променя! Само три месеца съм с ПР а вече не го мразя, защото знам, че тази промяна ми беше нужна отдавна! Също така започнах йога, медитирам вкъщи(опитвам се), и с взех много хубави книжки за духовното развитие. Знам, че там е ключа за излекуване. Имам и лека агорафобия, започнах да се страхувам да излизам, за да не ми стане лошо пак. Страха леко се тушира с АД но не е изчезнал напълно. Опитвам се и няма да се откажа. Искам само сигурен и правилен терапевт! Благодаря ви много! Очаквам вашата помощ!“ 

Отговор: Насочване към терапевт от съответния град…

Пишете за Пани – намерете играчка, която винаги да можете да носите със себе си и която ви харесва много. Нека тя е Пани – вашата п.а. Носете я най-добре до сърцето си и редовно я гушкайте, обичайте, галете, целувайте. Тя е вашата п.а., а всъщност представлява една мъничка вие, вашето вътрешно детенце, което сега, благодарение на случващото се, има чудесния шанс да се учи на здрава характерова промяна, на смелост, обич, самостойна стабилност, дълбоко доверие в Себе си, в Бога, в тялото и мъдростта на живота. Редовно сядайте в медитация, като в ръцете ви е Пани, релаксирайте и се върнете към мъничката вас от детството ви. Почувствайте, че страхът на Пани е страхът на вас мъничката, който сега просто се е активирал. Минавайте през житейските си ситуации – на хубавите благодарете, на другите също – извличайте мъдрия любящ опит. В трудните ситуации, си представете как сегашната вие влизате в картината и се представяте на малката вас. Поговорете ѝ, успокоявайте я, галете я и я прегръщайте – направете и ТЕС (прочетете за това), като почувствате, че така и двете се разтваряте за мъдролюбието на Вселената. Можете в тези трудни ситуации да промените емоционалното отношение и възприятие на малката вас, както и самото преживяване в асертивно, смело и извличащо мъдър опит. Можете да повикате помощници – любими хора (в тяло или вече напуснали), ангели, Бога, духовния си Учител, да пускате и спирате случващото се, да се отдалечавате като спокоен духовен зрител и после спокойно пак да влизате и променяте паметовите си следи, матрицата на полето и възприятието си. Миналото не е някъде си там, а тук и сега, в страха на Пани – просто си спомняте една или друга потисната ситуация и ги преработвате. А можете и просто сега да правите същото с много обич към нея! Знаете, че това се случва, за да ви премоделира в много по-радостен, мъдър, обичащ и сърдечно разумен човек – знам, че го знаете!

Тренирайте редовно аудио сесии медитация/ нидра. нлп/ хипнотерапия, но и сама без запис дзен/ съзерцание, майндфулнес. Когато правите гореописаното достатъчно дълго, след време просто сядайте с Пани в майндфулнес, в съзерцателен дзен, отвъд мислите и ума, във вече изработеното и преживяно отношение на пълно с доверие смирение, в което се случва приемането на Пани изцяло и безусловно, с абсолютно разтваряне за благия ѝ потенциал. Просто си спомняйте градиращо (от 0 до 10, като 10 е максимум на силата) п.а., като започнете от по-ниските нива и постепенно преминавате на по-високите. Спомняйте си лицата на хората, миризмите, усещанията си и адреналина. Когато така почувствате ясно допира до п.а. от дадена степен, просто оставете медитативното отношение на смирено доверие да залее спомена и в момента предизвиканите преживявания. Смирено доверие, през което протича любящото, вдъхновяващо приемане. Не го правите вие, само създавате условията на случването му – смирено се доверявате. Приемащото заливане с любов идва от душата и тялото ви. Адреналинът тласка допамина, ендорфините и окситоцина. Вдъхновената мотивация, пълната с доверие радост и обичта. Тялото се стремете да бъде абсолютно отпуснато в адреналина, при пълна липса на съпротива и леко коремно дишане.

Пренасяйте наученото в реални, социално – поведенчески ситуации, в които търсите Пани умишлено – защото я обичате, нали!!! Вече чувствате, че тя е най-хубавото, което ви се е случвало в живота. Любов от Себе си към себе си, в един живян силно и творчески живот!

Действайте!

Успехи, Орлин

Вашият коментар