Животното в човека

Внимавайте на кого си подарявате малките котенца и кученца! Напоследък има „мода“ с тях да бъдат хранени влечугите в частните и обществени терариуми!
Моя приятелка, учителка от Варна, ми сподели как при посещение с децата в тукашния терариум в Морската градина – пред очите на всички са нахранили змиите с живи котенца….
Впоследствие при проучванията ни, се оказа, че това се прави отдавна и от собственици на частни домашни терариуми или на хищни риби-пирани, и не само във Варна, но и навсякъде в страната. Както и че се изкупуват животни за дране на кожи за износ в чужбина, уж под „шапката“ на „загрижени“ местни български асоциации!

Това са факти, така е! Котенцата и кученцата отдавна са ядени в някои държави. А по цял свят се ядат съзнателно отгледаните и умъртвени умишлено трупове на децата на всякакви създания. Процесът на целенасочено отглеждане и прекъсване на краткия и неизживян живот на децата на земни обитатели се нарича животновъдство. Ако хипотетично си представим как на глобусчето ни съществува по-агресивен от голата маймуна вид, с повече логика и жестокост и самата гола маймуна бива отглеждана „за месо“, можем леко да подусетим същността на поведенческите факти, които причиняваме!

Пет реда офтопик: Също така, сега масово се шири модата на съзнателно задоволяване на нагона към смъртта чрез воден от много високо политическо и икономическо ниво бизнес: хващат се бездомници, туристи и други жертви двуноги животни от вида на голата маймуна и се предоставят в специално организирани „учреждения“, където двуногата стока се ползва за изтънчено и максимално болезнено изтезание – до смърт, разбира се. На ползващите тази услуга състоятелни политици, бизнесмени и силни на деня им се предоставят наръчници по видовете изтезания, като според избраните заплащането е различно. Но не е много скъпо, а цените падат – населението расте и стоката става все по-лесно осигуряема. А наръчниците стават все по-дебели, като към елементарните соматични изтезания, се добавят и комплицирани морални. Е, нали се развиваме, няма да оставим изтезанията на едното примитивно ниво на средновековна инквизиция и механични китайски мъчения – иска се прогрес!

Разбира се, във връзка с темата може да се спомене бегло психиката, която причинява подобни афективно поведенчески фактологии. Или по-добре да не се споменава, защото мастилото няма да стигне. Същата психика избива спокойно други голи маймуни в организирани под „шапката“ на шовинизма и племенния национализъм кланета, наречени от голата маймуна войни. При това колкото повече голи маймуни от избиваната извадка претрепе мяймунякът, толкова повече политическо-социални поощрения получава като шарени медали.

Съвременната двунога гола маймуна поддържа огромна касапска индустрия – тя самата я нарича военна.

Е, няма как да не споменем лова. Този скот, голият маймун, който по някаква неизвестна на разумността причина, се нарича разумен човек, взема в ръцете си средство за садистично изтезание на обитатели на синята планета – метална тръба, през която летят кръгли стоманени обекти. Голият маймун влиза в природата, с която има вс епо-малко общо, и с външната и вътрешната такава, набелязва си цел и извършва притеглящо движение с показалеца си. При това от металната тръба излитат стоманените айтеми и проникват в системите на земните жители. Тези последните започват да плачат, болката е неописуема. Разкъсаните органи отравят тялото, организмът пробва отчаяно да задържи динамична хомеостаза, но не може. Голата маймуна през това време се наслаждава „от сърце“ – каквото има само във физиологичен смисъл. Тя обича да задоволява комплексите си чрез примитивния садизъм, наречен спорт. Мда, ловът се нарича спорт, а убиването на земни жители от най-садистичния и откъснат от природата и смисъла на нещата вид, се практикува … за удоволствие. При това легализирано. А ако не е, кой ли контролира – особено в държава, където интелектът продължава двадесет години да изтича като мозъчно вещество от продупчен и изсмукван нарочно череп. Е, държавна политика… Чудесно е да се гордееш с дипломатяги, извличащи садистично удоволствие от умишлени убийства на висши бозайници с особена жестокост: за никого не е тайна, че президентът на държавичката ни например обича да изтезава животни, инсертирайки в тях гореспоменатите метални айтеми.

Хубаво е да имаш президент примитивен природопат (ей, нова думичка – като Шекспир съм, създавам нови слова…) убиец!

Извън всичко, някакси неизвестно защо ми се върти из главата регулярната практика по китайските ресторанти. На майка плъхкиня или свинка или друг земен обитател в напреднала бременност с епричинява химично предизвикано раждане, при което пред очите и новородените и малки се хвърлят живички в цвърчащия тиган и поднесени след няколко минути на поръчалия ги джентълмен жълтомаймун и „изключително разумен“ двунов звяр китаец. Аз бих загатнал аналогия със същото преживявано от човека, но …

Всичко това са само спонтанно зявени бегло споменати факти от поведението на „хомо сапиенс“ – „разумен човек“ в кавички – държа да отбележа присъствието на кавичките в словосъчетанието!

Орлин Баев, обикновен човек

Вашият коментар